2021-04-27 14:30:49• hírek • Szatmár.ro

Labdarúgó akadémiát alapít a szurkolók által működtetett Olimpia MCMXXI

A 2018-ban, az Olimpia Önkéntesei elnevezésű szurkolói csoport által megalapított labdarúgóklub április 27-én bejelentette futball-akadémiát alapít a szurkolói alakulat utánpótlásának kinevelése érdekében.

Az Olimpia MCMXXI Gyermek és Junior Központja a Someșul Stadionban fog működni, a fiatalokat pedig a csapat egykori és jelenlegi labdarúgói edzik majd.

A csapat már rendelkezik egy U18-as alakulattal, de a következő idénytől szeretnék, ha különböző korosztályos csapatokat is sikerülne felsorakoztatni. A cél, hogy az akadémia az évek előrehaladtával meghatározóvá váljon a megyei labdarúgásban, jó kiindulópont lehessen a fiatal tehetségek számára.

A csapat 2018-as megalapítása óta a klubot fenntartó szurkolói közösség már több ízben szervezett különböző programokat gyermekek számára, mindig nagy sikerrel. Ezúttal viszont valami egész nagyot álmodtak.

„A szurkolói csoport által életre hívott kezdeményezés már kezdettől fogva arra irányult, hogy visszaadjuk a labdarúgást, és elsősorban az Olimpia szellemiségét a szatmáriak számára. Sokan gondolják úgy, hogy kevés megindítóbb pillanat létezik annál, amikor gyermekeink felöltik magukra az Olimpia mezét, abban lépnek pályára. Szeretnénk, ha városunk ifjú tehetségeinek nem kellene más városokba költözniük azért, hogy futballistákká váljanak, hogy megismerjék ennek a fantasztikus sportnak a titkait. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy akadémiát a helyi fiatalság számára, a csapat egykori nagyjai útmutatása mentén. Ez lesz a Olimpia MCMXXI Gyermek és Junior Központja” – nyilatkozta Cosmin Miclaus a csapat elnöke.

Az elkövetkező hónapokban a csapat szeretne támogatókat gyűjteni maga köré a tevékenység finanszírozásának megkönnyítése érdekében. Közben meghirdetésre kerülnek majd a válogatók, korosztályos csoportok jönnek majd létre, akikkel a Someșul Stadionban kezdetét veszik majd az edzések is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: